Construirea insulelor de calmare de pe sosele a fost stopata, a declarat vineri, la Oradea, Stefan Ionita, directorul CNAIR, potrivit Agerpres.

Insula de calmare pe DN1Foto: Captura YouTube

'E clar ca sunt construite prost. Intr-adevar, se pare ca proiectul produce disconfort participantilor la trafic, neobisnuiti cu aceste masuri care veneau tocmai sa atenueze si sa nu creeze probleme. Acum sunt semnalate aceste lucruri (accidente si chiar decese din cauza lor n.red.). De aceea conducerea CNAIR a luat decizia sa stopeze proiectul, am comandat un audit de siguranta rutiera care ne-a fost pus la dispozitie. Pentru contractele care inca nu au inceput acestea vor fi sistate, pentru cele in derulare vor fi emise dispozitii de santier astfel incat sa se corecteze aceste insule', a declarat Stefan Ionita, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Directorul CNAIR a precizat ca acest proiect a inceput la recomandarea Bancii Mondiale si a fost implementat pe suport tehnic aferent acestei investitii, fiind avizat de Politia Rutiera. Insa numeroasele probleme create in trafic au determinat conducerea CNAIR sa comande un audit de siguranta rutiera care 'intr-adevar, sustine ca trebuie facute anumite modificari'.

'Vom da niste dispozitii de santier care vor veni sa corecteze toate aceste insule si se vor atenua astfel incat sa fie adaptate. Iar la iesirea din localitati acea sicana ar trebui sa fie numai pe sensul de intrare, nu pe sensul de iesire, sa fie un semicerc. Necesitatea lor este dovedita ca fiind buna, sunt implementate si afara si sunt menite sa protejeze pietonii de anumiti soferi care uita ca trebuie sa adapteze viteza de circulatie in localitati', a precizat Stefan Ionita.