Municipiul Ploiesti nu a primit niciun leu pentru finantarea unor proiecte de dezvoltare locala prin intermediul Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), anunta primarul orasului, Adrian Dobre (PNL), acesta sustinand ca Guvernul "a decis ca trebuie sa pedepseasca ploiestenii pentru ca au votat un primar de alta culoare politica". Edilul acuza ca responsabil pentru proiectele PNDL este viceprimarul ALDE al orasului si cere schimbarea acestuia, porivit news.ro.

"Orasul nostru a primit ZERO FONDURI de la Ministerul Dezvoltarii pentru finantarea unor proiecte de dezvoltare locala prin intermediul Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL)" a anuntat joi, printr-o scrisoare deschisa adresata ploiestenilor, primarul municipiului Ploiesti, liberalul Adrian Dobre.

In documentul citat acesta precizeaza ca administratia locala a depus, conform legii, mai multor proiecte de modernizare a infrastructurii din oras.

"Asa cum reiese din comunicarile oficiale ale primariei, documentele transmise de noi au fost depuse in termenul legal si institutia a raspuns tuturor clarificarilor solicitate de Ministerul Dezvoltarii pentru fiecare proiect, nu se poate trage decat urmatoarea concluzie: interesele Ploiestiului si ale ploiestenilor sunt sacrificate din calcule politice meschine" sustine edilul in scrisoarea deschisa adresata localnicilor.

Adrian Dobre mai spune ca "Guvernul a decis ca trebuie sa pedepseasca ploiestenii pentru ca au votat un primar de alta culoare politica".

Primarul in invinovateste pentru aceasta situatie pe viceprimarul ALDE George Pana, coleg de partid si un apropiat al vicepremierului Gratiela Gavrilescu.

"De gestionarea proiectelor PNDL s-a ocupat exclusiv viceprimarul ALDE, George Pana. I-am delegat aceste competente tocmai pentru ca Ploiestiul si ploiestenii sa nu fie afectati de faptul ca au votat un primar liberal, stiind cum functioneaza, din nefericire, gandirea politicianista a sefilor acestei organizatii de partid. (...) Asa cum reiese din toate documentele aflate la primarie, principalul responsabil pentru aceasta situatie este, fara niciun echivoc, domnul viceprimar George Pana" sustine primaru Adrian Dobre.

In acest context, edilul a solicitat vicepremierului Gratiela Gavrilescu, presedinte al organizatiei ALDE Prahova, "sa-i retraga imediat sprijinul politic pentru functia de viceprimar si sa nominalizeze o alta persoana pentru aceasta functie".