Unitatea 2 a CNE Cernavoda s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National joi dupa-amiaza, la ora 17:40, din cauza unui tranzient in partea clasica a centralei, reconectarea urmand sa se produca in cateva ore, a anuntat SN Nuclearelectrica, potrivit Agerpres.

"In prezent, reactorul Unitatii 2 este la putere, iar specialistii CNE Cernavoda efectueaza analize tehnice privind natura tranzientului. Intrucat reactorul este la putere, reconectarea Unitatii 2 a CNE Cernavoda la Sistemul Energetic National se va realiza in cateva ore", se spune in comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, realizarea analizelor tehnice nu are niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator.

"Sistemele centralei functioneaza conform proiectului si realizarea analizelor tehnice nu implica niciun impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populatiei si mediului inconjurator", precizeaza Nuclearelectrica.