Pompierii mehedinteni mai au de stins doar doua focare din cele peste 30 ale incendiului care a izbucnit, marti seara, in Parcul Natural Domogled, scrie News.ro. Specialistii urmeaza a stabili cauzele si pagubele dezastrului abia dupa ce flacarile vor fi lichidate.

In orele scurse de la inceperea interventiei, cei peste 70 de pompieri si lucratori silvici au actionat la sol cu saci stingatori, iar din aer s-a actionat cu un elicopter dotat cu un sistem Bambu Bucket.

"Mai sunt doua focare, iar oamenii de la fata locului actioneaza pentru stingerea lor, insa bate vantul si actiunea este ingreunata. Au fost cate 10 - 12 pe fiecare varf. Abia dupa stingerea flacarilor, se va realiza o evaluare a pagubelor, fiind cercetata si cauza producerii incendiului", a explicat pentru News.ro Raluca Tirca, purtator de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Mehedinti.

Pentru stingerea incendiului, pompierii mehedinteni utilizeaza saci stingatori, acestia fiind incarcati cu apa in statiunea Baile Heculane, iar cu ajutorul unui elicopter, acestia ajung la cei ce se lupta cu flacarile.

Incendiul s-a propagat initial pe 10 hectare de padure de pin negru si vegetatie uscata.

Parcul Natural Domogled a fost infiintat in anul 1990 si uneste judetele Caras-Severin, Mehedinti si Gorj.