Parchetul General a preluat de la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Mures dosarul in care preotul Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori in scopuri sexuale, informeaza Agerpres.

Oficiali din Parchetul General au declarat, miercuri, ca Pomohaci, care este si cantaret de muzica populara, este cercetat pentru savarsirea infractiunii prevazute de articolul 222 din Codul penal.

Articolul la care se face referire prevede: ''Fapta persoanei majore de a-i propune unui minor care nu a implinit varsta de 13 ani sa se intalneasca, in scopul comiterii unui act dintre cele prevazute in art. 220 sau art. 221, inclusiv atunci cand propunerea a fost facuta prin mijloacele de transmitere la distanta, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la un an sau cu amenda''.

Preotul Cristian Pomohaci, din parohia Mosuni, judetul Mures, a fost inregistrat in timp ce ii cerea favoruri sexuale unui minor, iar inregistrarea a aparut in presa.

Ulterior, Pomohaci a fost chemat la Arhiepiscopia din Alba Iulia pentru a oferi explicatii cu privire la inregistrarea audio care il incrimineaza si s-a decis ca parintele sa fie oprit de la slujirea sfintelor taine si a tuturor slujbelor bisericesti pe o perioada de 30 de zile, timp in care el trebuie sa aduca argumente in favoarea sa.