Un consilier prezidential si unul al premierului polonez sunt anuntati ca vorbitori la Universitatea de vara de la Baile Tusnad, un eveniment care reuneste anual cei mai importanti lideri politici din Ungaria si din randul partidelor maghiare din Romania. Zbigniew Krysiak (consilier economic al presedintelui polonez) si Piotr Naimski (consilier al premierului polonez) vor vorbi la evenimentul la care principal invitat este premierul Viktor Orban, potrivit programului anuntat de organizatori.

Este pentru prima oara cand acest eveniment traditional al maghiarilor, desfasurat in Romania, beneficiaza de prezenta unor inalti oficiali din Polonia. Liderii politici de la Budapesta si Varsovia au ideologii apropiate si colaboreaza puternic in cadrul Grupului de la Visegrad, o alianta regionala care mai cuprinde Cehia si Slovacia.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, și mai mulți miniștri și secretari de stat din cabinetul său vor participa și vor susține prelegeri pe diferite teme la Universitatea de vară de la Băile Tușnad. Premierul ungar Viktor Orban își va rosti tradiționalul discurs pe 22 iulie.

Universitatea de Vara, ajunsa la a 28-a editie, e organizata de Consiliul Tineretului Maghiar (MIT) și Fundația Pro Minoritate.