Fostul deputat Cristian Boureanu a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1 pentru savarsirea a trei infractiuni de ultraj, el fiind acuzat ca a agresat un politist rutier, transmite Agerpres.

Incidentul dintre Boureanu si un politistFoto: Captura YouTube

In acelasi dosar, a fost trimisa in judecata si Laura Teodora Dinca, prietena lui Boureanu, acuzata de marturie mincinoasa.

Pe 9 iunie, in jurul orei 1,30, masina in care se afla Cristian Boureanu, alaturi de prietena lui, a fost oprita in trafic de un echipaj de politie rutiera pe bd. Aviatorilor din Capitala.

In momentul in care politistii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a amenintat un politist si i-a prins acestuia degetele mainii drepte, prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rupt camasa uniformei si l-a lovit cu genunchiul in zona inghinala, provocandu-i leziuni traumatice. Politistul a reactionat si l-a lovit pe Boureanu, acesta cazand la pamant.

Boureanu a fost imobilizat, incatusat si condus la sediul Brigazii Rutiere pentru cercetari. Fiind intr-o stare avansata de ebrietate, lui Boureanu i s-a facut rau, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.

Potrivit Parchetului, fiind audiata in calitate de martor, la datele de 9 iunie si 6 iulie, prietena lui Boureanu a facut afirmatii mincinoase si a creat o situatie favorabila fostului deputat.

Astfel, declaratia din data de 6 iulie este in contradictie cu cea anterioara si cu probatoriul administrat in dosar.

Dosarul a fost trimis la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti.