Politistii din Prahova fac, miercuri, perchezitii la persoane din Constanta, suspectate ca ar fi creat un circuit financiar fictiv prin care au produs un prejudiciu de 3,5 ,ilioane de euro. Trei persoane vor fi conduse la audieri, fiind cercetate pentru evaziune fiscala si spalarea banilor.

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, impreuna cu cei de la Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane, efectueaza doua perchezitii la domiciliile din Constanta a trei persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.

Din cercetari a rezultat ca, in perioada 2013 - 2015, cei in cauza ar fi creat un circuit comercial fictiv in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

"In fapt, persoanele banuite, prin intermediul a mai multe societati, care activau in domeniul comertului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operatiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate. Totodata, persoanele care detineau calitatea de administratori in fapt ai firmelor tip ￯fantoma￯ din circuitul fictiv ar fi avut ca activitate si racolarea de persoane cu posibilitati financiare reduse prin intermediul carora ar fi retras sume importante de bani din conturile bancare", anunta Politia Romana.

In baza facturilor emise de firmele "fantoma", bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 1.300.000 de euro, constand in impozit pe profit neconstituit.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor, sunt in valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.

Trei persoane vor fi conduse la audieri.

Perchezitiile sunt efectuate cu sprijinul luptatorilor Serviciilor pentru Actiuni Speciale din cadrul Politiilor Judetene Prahova si Constanta.