Trei copii cu varste cuprinse intre sase luni si trei ani, care nu au fost vaccinati, au fost diagnosticati cu rujeola in judetul Vrancea, potrivit medicilor din cadrul Directiei de Sanatate Publica Vrancea, relateaza News.ro.

Potrivit medicului epidemiolog Janina Lazar, din cadrul Directiei de Sanatate Publica Vrancea, trei cazuri de rujeola au fost confirmate de analizele de laborator, in toate fiind vorba despre copii care nu au fost vaccinati si pe care imunizarea ii putea feri de boala.

Astfel, este vorba despre trei copii diagnosticati cu rujeola, unul in varsta de sase luni, din comuna Homocea, si doi in varsta de trei ani, din Domnesti, care nu au fost vaccinati.

"Toate cazurile au fost depistate la copii nevaccinati, nu au legatura epidemiologica intre ele. Unul dintre copii provine dintr-o familie care a venit in Vrancea dintr-un judet din centrul tarii, o familie migratoare, cu copii neinscrisi la medic de familie, neurmariti din punct de vedere medical, nevaccinati", a declarat Janina Lazar din DSP Vrancea.

Conform sursei citate, 17 persoane care au intrat in contact cu cei trei copii au fost pana acum imunizate cu vaccinul ROR, dar in continuare medicii se confrunta cu refuzul unora dintre acestea de a fi vaccinate.

Judetul Vrancea a primit, recent, de la Ministerul Sanatatii, 6.600 de doze de vaccin ROR, care ofera imunitate impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei. Potrivit autoritatilor sanitare, dozele repartizate judetului ajung pana la sfirsitul anului, atat pentru vaccinarile curente, cat si pentru imunizarea restantierilor.