Aproximativ 200 de persoane s-au adunat duminica seara, pe ploaie, in Piata Victoriei, de unde au plecat in mars spre sediul PSD, pentru a protesta fata de proiectul de Cod Administrativ care prevede abrogarea legii ce interzice persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern. Un manifestant a pus catuse pe poarta sediului PSD din Kiseleff, iar un altul a lipit poza lui George Soros langa sigla partidului de pe aceeasi poarta, potrivit News.ro.Manifestantii au anuntat ca saptamana viitoare vor protesta in fata Primariei Capitalei. Manifestatia cu titlul "Nu vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia!" a avut loc cu toate ca Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze marsul de protest.

protestFoto: Captura Privesc.eu

Protestatarii au scandat, printre altele, "Pui de hoti si de mafioti", dar si "Fara prag".

UPDATE Aproximativ 200 de persoane protesteaza in fata PSD.

UPDATE Manifestantii scandeaza "Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu!"

UPDATE Manifestantii au plecat in mars spre PSD.

"Manifestantii striga :"PSD, ciuma rosie!", dar si "Jos Firea" si "Firea, nu uita, capitala nu-i a ta!".

Primaria Capitalei a refuzat sa autorizeze marsul de protest de duminica, motivul oficial fiind acela ca "in Piata Victoriei, la data si intervalele orare mentionate, se desfasoara alta adunare publica declarata si analizata anterior", fara a preciza care este aceasta.

Ca si la precedentele marsuri de protest, de duminicile trecute, mobilizarea pentru protest s-a facut pe pagina de Facebook a comunitatii Coruptia ucide.

"FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, si abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal sa faca parte din Guvern.

Asta inseamna ca un borfas, condamnat penal, va decide soarta romanilor si ii va reprezenta pe acestia.

Daca nu vrei ca viitorul sa iti fie decis de un condamnat, vino alaturi de noi si cere, in gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care sa te reprezinte.

FAPTA II: Jandarmeria, la ordin, a facut demersuri consistente sa opreasca protestele romanilor impotriva guvernarii ALDE-PSD. Trebuie sa iesim in strada pentru a sustine DEMOCRATIA, democratie care implica dreptul constitutional la libera exprimare. Da, orice roman are dreptul sa protesteze, sa isi arate nemultumirea sau indignarea, prin protest.

CONSTITUTIA ROMANIEI - CAPITOLUL II

Drepturile si libertatile fundamentale - ARTICOLUL 39

Libertatea intrunirilor

Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt libere si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.

CE DORIM: - un mars de la Guvern la Sediul PSD Bucuresti prin care sa atragem atentia ca NU vrem sa fim o natie de hoti. Aparam democratia! prin care dorim sa:

- ne asiguram ca Romania nu va fi condusa de hoti si interesele acestora

- ne asiguram ca drepturile cetatenesti, cele elementare, libertatea de opinie sunt respectate si aparate cu tarie.",

arata pe pagina evenimentului.