Un cioban in varsta de 17 ani din judetul Hunedoara a fost transportat de urgenta, sambata, la Targu Mures, cu un elicopter SMURD, dupa ce a fost atacat si ranit de un urs, incidentul petrecandu-se la o stana aflata la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Retezat, anunta News.ro.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Salvamont Hunedoara, tanarul cioban ar fi incercat, sambata dimineata, sa alunge un urs care s-a apropiat de stana de oi la care acesta lucra, iar animalul l-a atacat si l-a ranit la piciorul drept. Colegii ciobanului au cerut ajutor si o echipa de salvamontisti s-a deplasat in zona si i-a acordat primul ajutor, iar apoi a fost solicitata interventia unui elicopter SMURD pentru preluarea ranitului din cauza zonei muntoase greu accesibile.

Tanarul a fost preluat de elicopterul SMURD si transportat la Spitalul Judetean Targu Mures, unde a primit ingrijiri medicale, insa, potrivit medicilor care l-au tratat, starea sa nu este grava, el fiind ranit usor.

In ultima perioada, in zonele muntoase s-au inmultit atacurile ursilor care coboara foarte aproape de asezarile umane. Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judetul Harghita.