Codul rosu de interventie impus la Iasi dupa ce un apel la 112 a anuntat prabusirea unui avion a incetat, autoritatile sustinand ca este posibil ca barbatul care a sunat la 112 sa fi fost indus in eroare de luminile de smenalizare ale unei aeronave, potrivit news.ro.

Codul rosu de interventie a incetat, dupa mai bine de doua ore si jumatate de cautari ale echipajelor ISU.

"Au ramas in zona totusi forte de ordine, insa o parte din echipaje au fost retrase. Se fac cercetari in continuare, dar e putin probabil sa se fi produs un accident aviatic", a spus prefectul de Iasi, Marian Serbescu.

Autoritatile sustin ca este posibil ca barbatul care a sunat la 112 pentru a anunta un avion in flacari sa fi fost indus in eroare de luminile de semnalizare pe timp de noapte ale unei aeronave ce urma sa aterizeze pe aeroportul din Iasi.

Apelul la 112 a fost primit la ora 22.45, iar imediat autoritatile au intrat in alerta. Mai multe echipaje de pompieri, dar si ambulante SMURD au fost trimise in zona, insa la o ora de la primirea apelului, inca nu se confirmase ca s-ar fi produs un accident aviatic.

Purtatorul de cuvant ISU Iasi, Silvia Bolohan, a declarat pentru News.ro ca se fac cautari pe camp, fiind mobilizate forte importante in operatiune.

Angajatii ISU au fost chemati de acasa pentru a pleca in misiune. Reprezentantii ISU au luat legatura si cu sefii aeroportului iesean, insa nu a fost semnalata disparitia de pe radar a vreunei aeronave.

Prefectul de Iasi Marian Serbescu a declarat la acel moment ca persoana care a sunat la 112 a spus ca a vazut un avion in flacari, la distanta mare de locul in care se afla.

Prefectul a precizat ca imediat dupa primirea apelului s-a declansat cod rosu de interventie.

Politia de Frontiera Iasi a luat legatura cu omologii din Republica Moldova, pentru ca distanta fata de granita nu este mare.

Autoritatile iesene au luat legatura si cu Romatsa, care nu a confirmat prabusirea unui avion.

Politistii s-au deplasat totusi la domiciliul celui care a sunat la 112, barbatul indicandu-le zona in care a obervat avionul in flacari.