Grupul Editorial Art din Romania si unul dintre cele mai mari grupuri editoriale educationale din Europa, Klett Gruppe (Germania), detinator a 67 de companii in 15 tari, vor semna un parteneriat exclusiv si estimeaza ajungerea la o cifra de afaceri de 10 milioane de euro in 2018.

Luni, 17 iulie, cele doua companii vor prezenta logo-ul noii edituri cu profil educational avand la baza acest parteneriat, Art Klett, intr-o conferinta la care vor participa Philipp Haussmann (Germania), CEO Klett Gruppe, Bojan Vrtac (Slovenia), CFO si membru al consiliului de administratie Klett Gruppe Europa de Est si Dan Iacob, director general al Grupului Editorial Art.

Cu o activitate de mai bine de un secol pe piata educationala europeana, Klett Gruppe este unul dintre liderii la nivel european in furnizarea de servicii educationale pentru nivel scolar si academic, precum si pentru educatie continua si invatamant la distanta. Detine 67 de companii in 15 tari, printre care Franta, Spania, Croatia si Bulgaria, si o forta de munca de 3.600 de angajati, iar in anul 2016 a inregistrat o cifra de afaceri de 537 de milioane de euro, precizeaza editura, intr-un comunicat.

In urmatorii trei ani, noua editura creata in urma parteneriatului, Art Klett, isi propune sa devina principalul producator de carte cu profil educational din sud estul Europei, iar pana in 2018, sa atinga o cifra de afaceri de 10 milioane de euro. Manualele si materialele auxiliare concepute in cadrul parteneriatului se adreseaza grupei de varsta de la 6 la 18 ani (Clasele 0-XII), si se planuieste extinderea si pe piata prescolara. De asemenea, noua editura creata include si dezvoltarea de manuale digitale europene, care sa cuprinda peste 400 de aplicatii multimedia. Manualele si materialele auxiliare vor fi realizate de autori romani, precum si de autori straini.