Prefectul Judetului Buzau, Carmen Ichim, a decis schimbarea procedurii de programare la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple dupa ce a aflat ca bonurile de ordine au ajuns sa se vanda. De asemenea, a prelungit programul de lucru al ghiseelor pentru a se evita cozile din timpul verii, scrie News.ro.

Prefectul de Buzau, Carmen Ichim, a anuntat ca a luat aceste masuri dupa ce a aflat ca oamenii stau la cozi pentru a prinde un bon de ordine inca din timpul noptii, se intocmesc liste de ordine, iar unii au ajuns sa plateasca pentru bonurile de ordine sau pentru un loc mai in fata pe lista de asteptare.

"Pentru ca am avut reclamatii, cozi interminabile si bonuri de ordine vandute, am solicitat Serviciului de Pasapoarte sa isi schimbe programul de lucru. Astfel, se vor primi documente in fiecare zi de la 8.30 la 16.30, iar miercurea chiar si pana la ora 18.30. Programarea se face doar la ghiseu sau telefonic. Adica, pentru o saptamana, cine vrea sa isi scoata pasaport va solicita data si ora la care poata sa ajunga si atunci va fi programat. Speram ca acest sistem sa mearga", a declarat prefectul judetului Buzau, Carmen Ichim.

Noul program va intra in vigoare de la 15 iulie si va fi mentinut pana in 15 septembrie.