Mai multe echipamente tehnice ale Fortelor Armate Romane si a Fortelor Terestre SUA, printre care transportoare blindate si utilaje speciale pentru deminare, au fost expuse publicului in Piata centrala din Arad cu ocazia exercitiului Saber Guardian 2017, cea mai mare serie de exercitii militare din ultimele decenii care are loc in Romania, Bulgaria si Ungaria pana pe 20 iulie.

FOTO Expozitie de tehnica militara Arad (1)Foto: Hotnews

Formele Romane au expus in Piata centrala din Arad sase transportoare blindate, dintre care trei moderne de tipul Mowag Piranha IIIC si trei mai vechi de tipul TAB 77.

Armata SUA, in trecere prin Romania cu diverse elemente tehnice cu ocazia exercitiului Saber Guardian, a expus transportoare blindate Stryker, blindate Humvee, utilaje tehnice si un blindat special - Bufalo - proiectat pentru lupta cu minele si dispozitivele exploziile improvizate.

Pe langa expozitia de tehnica mare, cele doua armate au avut in fata primariei Arad si standuri un care au prezentat diverse tipuri de arme, de la pusti de asalt, la lansatoare de grenade si mitraliere montate pe blindate.

Soldatii americani si romani s-au pozat si au stat de vorba cu aradenii adunati in Piata despre echipamentele prezentate si despre exercitiile NATO si SUA in Romania.