Un student in varsta de 27 de ani care participa la activitati de cercetare in Muntii Retezat a fost muscat de o vipera, iar echipajele de salvare au ajuns la acesta abia dupa trei ore, dupa ce au mers pe jos, in zona nefiind posibil accesul cu masinile, scrie news.ro.

Potrivit unui comunicat de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, luni seara, in jurul orei 21.00, ISU Hunedoara a fost solicitat prin numarul de urgente 112 sa intervina pentru salavarea unei persoane muscate de vipera. Conform datelor furnizate de apelant, persoana ,in varsta de 27 ani, student, desfasura activitati de cercetare in Rezervatia Stiitifica Gemenele din Masivul Retezat.

"La fata locului s-a deplasat un echipaj al Serviciul Judetean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la fata locului a fost directionat si un echipaj SMURD ¬ Terapie Intensiva Mobila. Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pe jos, neputandu-se face accesul cu autoturisme, astfel ca salvatorii au ajuns la victima dupa ce au mers aproximativ trei ore", spun reprezentantii ISU Hunedoara.

La momentul sosirii echipajelor la fata locului, victima era constienta si avea muscaturi la glezna.

Tanarul a fost transportat cu targa de echipajul Serviciului Judetean Salvamont Hunedoara si predat echipajului SMURD. I-a fost administrat serul antiviperin, a fost stabilizat hemodinamic si transportat la Spitalul Judetean Deva.

Reprezentantii ISU Hunedoara recomanda persoanelor care desfasoara activitati in zonele montane sa acorde maxima atentie regulilor de protectie, cu atat mai mult cu cat in aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate si dupa o perioada mai mare de timp.w