Comisarul european insarcinat cu Extinderea, Johannes Hahn, a indemnat luni autoritatile moldovene, intr-o vizita la Chisinau, sa implementeze reforme pentru ca sa poata sa ceara sa adere la Uniunea Europeana (UE), relateaza The Associated Press, citat de News.ro. Presedintii parlamentelor moldovean, georgian si ucrainean au cerut luni Parlamentului European, intr-o scrisoare, un calendar in vederea aderarii tarilor lor la Uniune.

Republica Moldova, Georgia si Ucraina au semnat acorduri de asociere cu UE, insa este naclar cand si daca vor adera la blocul european.

Chisinaul vrea sa ceara sa adere la UE anul viitor, insa este necesar, afirma europenii, ca mai intai sa-si reformeze sistemul judiciar si sa eradicheze coruptia endemica.

Comisarul european insarcinat cu Extinderea Johannes Hahn a efectuat luni o vizita la Chisinau, unde a prezidat o conferinta pe tema eficientei energetice la care au participat foste republici sovietici.

"Este mult mai importanta concentrarea asupra reformelor necesare" decat sa se stabileasca un calendar al aderarii la UE, a subliniat comisarul german.