Opt din cele 14 persoane ranite in urma accidentului petrecut in judetul Teleorman, unde un microbuz cu pasageri s-a ciocnit cu un TIR, au fost aduse la spitalele Floreasca, Universitar si Bagdasar-Arseni din Capitala, iar celelalte sase sunt internate la Spitalul Judetean din Alexandria. Printre victimele aduse in Bucuresti se afla o femeie gravida, in stare critica, si trei copii, a declarat pentru News.ro secretarul de stat in MAI Raed Arafat.

Astfel, la Spitalul Bagdasar-Arseni au fost adusi trei copii care in urma accidentului au suferit traumatisme craniene. Unul dintre copii a fost transportat cu un elicopter SMURD. De asemenea, a fost adus cu un elicopter SMURD, la Spitalul Floreasca, si un barbat care a suferit multiple traumatisme.

Celelalte patru persoane aduse in Capitala, intre care o femeie insarcinata, sunt grav ranite si au fost transportate la spitalele Floreasca si Universitar cu ambulante pentru victime multiple, a mai spus secretarul de stat Raed Arafat.

Celalte sase victime ale accidentului rutier, care au diverse traumatisme, au ramas internate in sectiile Chirurgie, Ortopedie si ATI la Spitalul Judetean din Alexandria.

Accidentul a avut loc joi dupa-amiaza in localitatea Furculesti din judetul Teleorman, fiind activat planul rosu de interventie. In accident au fost implicate un microbuz de persoane si un TIR. La fata locului s-au deplasat doua echipaje pentru descarcerare, trei echipaje medicale SMURD, o autospeciala pentru transport victime multiple si opt echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta Teleorman.

Conform Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in microbuz si in TIR se aflau in total 17 persoane,.

Potrivit unor surse, accidentul a avut loc in conditiile in care sistemul de directie al autotrenului s-a blocat. TIR-ul, care se deplasa pe DN 52 dinspre Turnu Magurele catre Alexandria si care nu avea incarcatura, a lovit in lateral microbuzul care circula regulamentar din sens opus. Microbuzul efectua transport de persoane.