Universitatea din Bucuresti a dat startul, joi, inscrierilor la facultate. Institutia de invatamant superior pune la dispozitia candidatilor un numar total de 10.287 de locuri la studii universitare de licenta, dintre care 4.310 de locuri la buget si 5.977 de locuri la taxa, si un numar total de 8.273 de locuri la master, toate cele 19 facultati ale sale, dintre care 3.200 de locuri la buget si 5.073 de locuri la taxa. Totodata, candidatii la admitere pot achita, din acest an, taxa de inscriere online, dar beneficiaza si de trei zile de cazare gratuita in ca caminele din Bucuresti.

Numarul de locuri la buget si la taxa repartizat pe facultati, pentru studii universitare de licenta, precum si cel pentru studii de masterat poate fi consultat peadmitere.unibuc.ro.

Taxa de inscriere online si cazare gratuita

Pentru candidatii la admiterea din acest an, Universitatea din Bucuresti ofera o serie de facilitati, precum achitarea online a taxei de inscriere, cazare gratuita in caminele proprii si acces gratuit in spatiul Gradinii Botanice "Dimitrie Brandza".

Plata taxei de inscriere la admitere se poate face online prin completarea formularului disponibil la adresa: www.po.unibuc.ro. Mai mult, candidatii beneficiaza de trei zile gratuite de cazare in caminele Universitatii din Bucuresti.

Actele necesare pentru completarea dosarului de inscriere pentru studii universitare de licenta sunt urmatoarele: fisa-tip de inscriere, diploma de bacalaureat / adeverinta eliberata de institutia de invatamant (in cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promotia 2017) sau diploma echivalenta cu aceasta, diploma de olimpic, in copie (in cazul candidatilor care se inscriu ca olimpici), certificatul de nastere, in copie certificata conform cu originalul, adeverinta medicala-tip, trei fotografii 3/4 cm, C.I sau pasaport in copie, documentul de recunoastere a studiilor efectuate in afara Romaniei, conform prevederilor legale in vigoare la data inscrierii, chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere.

Potrivit Metodologiei de organizare si desfasurare a concursului de admitere 2017 pentru studii universitare de licenta, aprobata in sedinta Senatului UNIBUC din 22 februarie 2017, "prin exceptie, pentru candidatii care au promovat examenele de bacalaureat in sesiunile corespunzatoare anului scolar 2016-2017, in baza acordului scris al acestora, Universitatea din Bucuresti se poate interconecta cu Sistemul Informatic Integrat al Invatamantului din Romania (SIIIR) in vederea preluarii datelor personale si a rezultatelor obtinute la bacalaureat ale acestor candidati, caz in care nu este necesara adeverinta eliberata de catre institutia de invatamant".

Mai multe informatii despre actele necesare pentru dosarul de inscriere la studii universitare de licenta pot fi consultateaici, iar informatii complete despre cuantumul taxelor pentru fiecare facultate a Universitatii din Bucuresti pot fi accesateaici.

In ceea ce priveste studiile universitare de masterat, candidatii pot accesa informatiile cu privire actele necesare pentru dosarul de inscriere la studii universitare de masterat, cat si informatii complete despre cuantumul taxelor pentru fiecare facultate a Universitatii din Bucuresti pot fi accesate pe site-uladmitere.unibuc.ro, sectiunea masterat.In ceea ce priveste modalitatea de admitere, mentionam ca fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs (in link-urile urmatoare puteti identifica facultatile care au optat pentru forma de admitere specificata):

Admiterea pe baza de examen;

Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat si eseu motivational;

Admiterea pe baza unei formule mixte;

Admiterea pe baza mediei de la bacalaureat.