Dean Thompson, adjunctul sefului misiunii diplomatice a Statelor Unite la Bucuresti, aflat la finalul misiunii sale, a declarat, joi, dupa o intalnire cu Liviu Dragnea, ca sfatul sau pentru Romania este sa isi mentina directia, in conditiile in care este un aliat important al SUA si exista un parteneriat puternic cu Statele Unite.

Dean ThompsonFoto: Agerpres

"Sfatul meu pentru Romania este sa-si mentina directia. Vreau doar sa zic multumesc prietenilor pe care mi i-am facut aici, colegilor. Este un parteneriat puternic si minunat, Romania este un important aliat pentru SUA, imi va fi un dor teribil si apreciez oportunitatea de a servi aici. Au fost trei ani minunati. Va multumesc tuturor", a afirmat Dean Thompson, citat de News.ro.

Intrebat ce ii va lipsi cel mai mult din Romania, oficialul american a spus ca sarmalele, mamaliga si cozonacul, motiv pentru care spera sa revina in tara noastra: "Am fost foarte norocos sa calatoresc prin toata tara, din Delta, la munte, in Transilvania. O sa-mi lipseasca. Voi reveni in Romania, intr-o zi sper sa revin ... Ia sarmale, mamaliga, cozonac."