Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a declarat miercuri, la iesirea din sediul Inspectiei Judiciare, ca nu a auzit-o pe Laura Codruta Kovesi folosind in sedinte cuvantul "decapati" si nici sa spuna "acolo umblam sau acolo nu umblam" in dosare, relateaza Agerpres.

Mihaiela Moraru IorgaFoto: Agerpres

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga si Doru Tulus au fost audiati miercuri la Inspectia Judiciara, dupa ce au fost revocati din DNA, in urma unei decizii luate de Laura Kovesi.

Intrebata de jurnalisti daca Laura Kovesi le spunea procurorilor, in timpul sedintelor, cum sa faca dosarele sau daca sefa DNA a folosit vreodata cuvantul "decapati", Iorga a spus: "Nu as putea sa va zic ca am auzit-o pe doamna procuror-sef folosind cuvantul 'decapati'. Cred ca mi-ar fi ramas in minte, pentru ca este un termen neuzual. Nu mi se pare corect sa spun asa ceva. Cu privire la continutul discutiilor am dat declaratie la Inspectia Judiciara si nu voi face alte precizari. In ceea ce priveste presiunile care au fost asupra mea, le-am detaliat".

"Personal, nu am auzit-o niciodata pe doamna procuror spunand 'acolo umblam sau acolo nu umblam'", a adaugat Iorga, raspunzand unei alte intrebari - daca in DNA "se fabrica dosare".

Ea considera ca a facut o singura greseala, si anume, ca nu a plecat din DNA atunci cand a simtit ca nu mai este "dorita".

Mihaiela Moraru Iorga a spus ca va urma toate procedurile legale pentru anularea ordinului prin care a fost revocata din DNA, si anume, va ataca decizia in instanta de contencios administrativ.

"Nu pot sa va spun eu cum este afectat fiecare procuror din Directia Nationala Anticoruptie. Cu siguranta cu totii sunt afectati. Suntem afectati ca au aparut acele inregistrari. Practic, aceasta institutie a fost aruncata in acest scandal public. Dar, in acelasi timp, nu poti sa nu iti faci apararea atunci cand esti lovit si cand se ridica suspiciuni cu privire la probitatea ta profesionala in mod nedrept", a adaugat ea.

Intrebata de asemenea daca relatia cu sefa DNA Laura Codruta Kovesi a fost una apropiata, Iorga a raspuns: "O relatie institutionala, mi-am respectat seful si atata tot. Nu se poate vorbi despre o relatie de prietenie, a fost o relatie profesionala".

"DNA este o institutie care a functionat si functioneaza", a mai spus procurorul Mihaiela Moraru Iorga.