Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri sa trimita spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti dosarul in care fostul magistrat Camelia Bogdan a pus sechestru pe averea a doi notari, printre care se afla si Jean Andrei, sotul presedintelui Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, scrie Agerpres.

Camelia BogdanFoto: AGERPRES

In mai 2016, Camelia Bogdan, la acea vreme judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a decis punerea sub sechestru a averilor detinute de doi notari - Jean Aurel Andrei si Lidia Seceleanu, intr-un dosar penal in care acestia nu aveau nicio calitate procesuala. In dosarul respectiv sunt judecati oamenii de afaceri Cristian Fughina (patronul Ultra Pro Computers) si Laszlo Kiss, pentru un prejudiciu de 10 milioane euro.

Camelia Bogdan a stabilit atunci luarea masurii asiguratorii a popririi pana la concurenta sumei de 212.971 lei in cazul notarului Jean Aurel.

Mai mult, Camelia Bogdan a decis extinderea sechestrului si asupra averii sefei Tribunalului Bucuresti, Laura Andrei, sotia notarului Jean Aurel Andrei.

Anterior acestei decizii, Camelia Bogdan a depus la DNA o plangere penala impotriva Laurei Andrei, reclamand ca nu a fost pus in executare un ordin de indisponibilizare in vederea confiscarii a sumelor de bani in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de euro.

Pe 8 februarie 2017, Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura, in urma unei decizii a Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Motivul excluderii l-a constituit faptul ca judecatoarea Camelia Bogdan, unul dintre cei doi magistrati care l-au condamnat la 10 ani de inchisoare pe Dan Voiculescu, s-ar fi aflat in incompatibilitate/conflict de interese, deoarece ar fi predat in 2014 in cadrul unui seminar de prevenire a fraudei si coruptiei functionarilor APIA, institutie subordonata Ministerului Agriculturii, care a fost parte civila in dosarul ICA.