53,95% dintre elevi au trecut examenul de Bacalaureat in judetul Teleorman, una dintre cele mai mici procente din tara. In judet nu a fost obtinuta nici o medie de zece.

Rezultatele au fost anuntate miercuri de inspectoratul scolar general al judetului, Valeria Gherghe, citata de Agerpres.

Cu toate ca la nivel national e un scor slab, procentul de elevi promovati e cel mai mare din ultimii sase ani, de cand au fost scoase din calculul mediei generale probele orale si de cand a fost introdus sistemul de supraveghere video-audio in salile de examen.

Rata de promovare cea mai scazuta la prima sesiune a examenului de bacalaureat, inainte de contestatii, situata sub 55 la suta, s-a inregistrat in judetele Ilfov (42,24%), Giurgiu (50,7%) si Teleorman (53,95%).

Cele mai bune rezultate la Bacalaureat le-a obtinut Liceul Pedagogic "Mircea Scarlat" din municipiul Alexandria, unde 86,08% dintre absolventi au promovat examenul. Pe locul al doilea, cu 78,75%, s-a clasat Colegiul National "Unirea" din Turnu Magurele, iar pe locul al treilea, cu 76,84%, s-a clasat Colegiul National "Al I Cuza" din Alexandria.