Incendiul care a cuprins, la sfarsitul lunii iunie, o fabrica de mobila si un depozit de mase plastice din Balotesti si care a fost stins in totalitate abia la aproape 70 de ore de la izbucnire a fost provocat de un scurtcircuit la un echipament electric, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov, relateaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, cauza izbucnirii incendiului de la Balotesti a fost un scurtcircuit produs la un echipament electric dintr-un spatiu administrativ.

Incendiul din comuna Balotesti a izbucnit, in 27 iunie, la o fabrica de mobila si s-a extins apoi la o hala in care erau depozitate mase plastice, initial fiind cuprinsa de foc o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati.Doi barbati au primit ingrijiri medicale la fata locului, unul suferind un atac de panica, iar altul inhaland fum. Flacarile au depasit 10-15 metri deasupra acoperisului, la fata locului intervenind zeci de autospeciale de stingere, o autoscara, o masina de descarcerare si un punct mobil de comanda al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

Pompierii au reusit sa stinga incendiul dupa aproape 70 de ore, suprafata afectata de foc depasind 10.000 de metri patrati.

Depozitele nu aveau autorizatie de securitate la incendiu, nu existau sisteme de alarmare in caz de incendiu si nici instalatii de aparare impotriva acestora, la ultimul control, din 30 martie, fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordata o amenda in valoare de 15.500 de lei.