Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, a declarat marti ca asteapta controlul Inspectiei Judiciare, aratand ca la DNA au fost efectuate, din ianuarie 2016, peste 126 de verificari pe chestiuni punctuale si controale tematice si ca nu s-au constatat ilegalitati, potrivit Agerpres.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres/AP

La iesirea din sediul CSM, Kovesi a fost intrebata de jurnalisti despre controlul pe care Inspectia Judiciara il va face la DNA, la solicitarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader: "Am fost anuntati in mod oficial de efectuarea acestui control. El vizeaza perioada 1 ianuarie 2016 pana in prezent. Pot sa va spun ca, in perioada ianuarie 2016 pana in prezent, au fost peste 126 de verificari pe chestiuni punctuale solicitate sau efectuate de Inspectia Judiciara, precum si controale tematice facute la DNA. In toate cele peste 100 de cazuri si in cele 8 controale nu s-au constatat ilegalitati sau chestiuni de incalcare a legii. Noi asteptam acest control. Sunt convinsa ca toti procurorii din DNA au respectat legea si asteptam ca rezultatele acestui control sa fie facute publice", a spus Kovesi, care a refuzat sa raspunda la alte intrebari.

Declaratia a fost facuta dupa ce membrii Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii i-au audiat pe procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga, pentru care Kovesi a cerut revocarea din functie.