Procurorii DNA Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga au afirmat marti ca nu cunosc motivele pentru care procurorul-sef al institutiei, Laura Codruta Kovesi, a cerut revocarea lor din functie. "Nu stim motivele din cererea de revocare. Dupa ce vom lua cunostinta despre aceste motive o sa facem si declaratii (...). Absolut tot ceea ce avem de spus vom spune intai institutional in Sectia de procurori", a declarat Mihaela Moraru Iorga, la intrarea in sediul CSM, potrivit Agerpres.

La sediul CSM a ajuns si procurorul Doru Tulus, care, la randul sau, a afirmat ca nu cunoaste motivele cererii de revocare.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii discuta marti cererea procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, de revocare din functie a procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga, dar si solicitarile de incetare a activitatii formulate de anchetatorii Adrian Tirlea si Doru Vacaru.

La data de 29 iunie 2017, procurorul-sef al DNA a transmis Sectiei de procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaelei Moraru Iorga, pentru faptul ca nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-sef al Sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate, potrivit DNA.

La aceeasi data a fost transmisa Sectiei de procurori a CSM si cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".