Locuinta consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio, a fost sparta de persoane necunoscute care au furat din imobil bijuterii din aur, 15.000 de euro si trei arme de foc, dintre care una de panoplie, a declarat luni, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Arad, inspector principal Lorena Radu.

Furtul ar fi avut loc in perioada 31 mai - 4 iunie, consulul onorific reclamand la Politia Arad disparitia obiectelor mentionate pe data de 4 iunie. Prejudiciul total este in curs de stabilire.

"Noi am fost sesizati la data de 4 iunie despre faptul ca in perioada 31 mai-4 iunie persoane necunoscute ar fi patruns intr-un imobil de pe strada Moldovei, din Arad, de unde ar fi sustras trei arme detinute legal, o suma de bani si bijuterii din aur. Specialistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Arme, Explozivi, Substante Periculoase, precum si politisti criminalisti s-au deplasat la fata locului. In continuare se desfasoara cercetari sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Arad. Incadrarea este de furt calificat", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ Arad.

Din cercetarile efectuate pana acum, politistii au stabilit ca hotii ar fi patruns in imobil, o casa cu parter, prin escaladarea unui gard imprejmuitor, dupa care au intrat locuinta pe un geam lasat intredeschis.

In ceea ce priveste armele, acestea erau detinute legal: una era de panoplie, una era de vanatoare cu glont iar cealalta era de vanatoare cu alice.

Cercetarile continua pentru identificarea si tragerea la raspundere penala a persoanelor care au comis fapta.