Nouasprezece curse aeriene au intarzieri la decolarea de pe Aeroportul Henri Coanda, luni, din cauza inundarii unei piste in urma ploilor torentiale si a faptului ca o alta este in reparatii, scrie News.ro. Avioanele au pierdut culoarele de zbor, astfel ca pasagerii cu destinatii precum Atena, Roma, Frankfurt, Barcelona, Budapesta, Tel Aviv, au fost nevoiti sa astepte ore in sir in aeroport fara sa stie ora exacta la care vor putea pleca.

Aeroportul International Henri Coanda - BucurestiFoto: Flickr / Cristian Bortes

De exemplu, o cursa care trebuia sa decoleze la 16.30 spre Atena a fost programata pentru ora 21.00, aceasta fiind, de altfel, si prima cursa amanata pe Aeroportul Henri Coanda.

Pasagerii reclama ca pe panourile din aeroport nu sunt afisate informatii, acestea putand fi gasite doar pe site.

Pasagerii straini care aveau legaturi apropiate din alte aerporturi au fost trimisi la hoteluri.

De asemenea, potrivit site-ului aeroportului Henri Coanda, si aterizarea avioanelor este intarziata in cazul a opt curse din Budapesta, Varsovia, Antalya, Tel Aviv, Pisa, Dortmund, Perugia si Copenhaga, iar 6 zboruri din Belgrad, Sofia, Iasi, Varsovia, Viena si Satu-Mare au fost anulate.

UPDATE: Reprezentantii Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti spun, intr-un comunicat de presa transmis luni seara, ca situatia va reintra in normal de la ora 19.45, odata cu deschiderea pistei afectate.

Potrivit acestora, din cauza ploilor torentiale a fost afectata temporar operarea pe una dintre pistele Aeroportului Henri Coanda, precum si pe una dintre caile de rulare, dar pe aeroport "s-a operat permanent, in deplina siguranta, dar la o capacitate redusa a pistelor, ceea ce a generat unele intarzieri ale curselor atat la aterizare, cat si la decolare".