Un turist britanic a murit, iar alti doi au fost grav raniti in urma unui accident rutier petrecut pe drumul judetean Tulcea-Agighiol, dupa ce un autovehicul a acrosat grupul de turisti care se deplasa cu bicicletele, scrie Agerpres.

Potrivit Inspectoratului de Politie al Judetului , cei trei turisti britanici, cu varste cuprinse intre 56 si 60 de ani, se deplasau cu bicicleta pe drumul judetean 222E, atunci cand au fost acrosati de autoturismul condus de un tanar, in varsta de 20 de ani.

"Politistii efectueaza cercetari pentru lamurirea circumstantelor in care s-a produs evenimentul", a precizat purtatorul de cuvant al IPJ, Amalia Ignatencu.

In urma evenimentului, unul dintre cei trei biciclisti britanici a murit. "Am facut tot ce era posibil pentru unul din turisti, insa nu am mai putut sa-l salvam. Un alt turist britanic a fost transportat la spitalul din Galati cu un elicopter SMURD, iar cel de-al treilea biciclist ranit a fost internat la spitalul din Tulcea", a afirmat directorul Serviciului Judetean de Ambulanta, Dumitru Valcu.

Britanicul internat in spitalul din municipiul Tulcea prezinta, potrivit directorului Spitalului Judetean de Urgenta, Tudor Nastasescu, o comotie si traumatism abdominal.