Ministrul Apararii Nationale, Adrian Tutuianu, a declarat, vineri, la Antena 3, ca tehnica militara este depasita, iar camioanele sunt foarte vechi. Totodata, acesta a subliniat ca familiile militarilor decedati vor primi ajutor financiar.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

“Au dreptate cand spun ca tehnica este depasita, masinile sunt foarte vechi, sunt cateva sute de camioane de o vechime mare care sunt folosite”, a declarat Tutuianu.

Intrebat daca se confirma afirmatia soferului camionului privind nefunctionarea franelor, ministrul Apararii a spus ca “parchetul militar cerecteaza cu privire la cauze si imprejurari”, iar “cercetarea penala are caracter confidential”.

“Nu va pot furniza elemente legate de ancheta, pentru ca nu le am, cand parchetul va putea comunica, intreaga opinie publica va fi informata”, a mai spus Tutuianu.

Acesta a subliniat ca familiile militarilor decedati in urma accidentului vor primi ajutoare financiare si compensatii din partea ministerului Apararii,

Ministerul Apararii ofera, potrivit lui Tutuianu, de la 50.000 pana la 70.000 de lei in caz deces, dar exista si sansa angajarii sotului sau sotiei militarului mort, precum si acordarea de burse pentru copii pana la 26 de ani, cu conditia ca studiile sa nu fie intrerupte sau pensii de urmas.

“Tot ce va trebui facut, va fi facut”, a incheiat ministrul Apararii Nationale.