Printesa mostenitoare Margareta a devenit cetatean elvetian miercuri, in cadrul unei ceremoni la Palatul Beaulieu, la Lausanne, scrie site-ul Royalcentral.co.uk.

Alaturi de alte 450 de persoane, printesa mostenitoare Margareta a depus juramantul de cetatean in cadrul unei ceremonii prezidate de cancelarul cantonului Vaud. Alaturi de ea s-a aflat sotul ei, printul Radu.

"Familia noastra regala si cantonul Vaud impartasesc o istorie comuna. Eu m-am nascut la Lausanne, m-am casatorit la Lausanne. Elvetia a fost singura mea casa atunci cand familia mea se afla in exil. Astazi ii multumesc pentru tot ceea ce a facut pentru noi", a declarat printesa mostenitoare dupa ceremonie.

Ea a confirmat ca isi pastreaza cetatenia romana. "Elvetia este tara mea adoptiva, dar am sange roman".

Printesa mostenitoare margareta si sotul sau au venit in Elvetia sa-l viziteze pe tatal ei, regele Mihai de Romania, o vizita anuntata de Curtea Regala.

Sanatatea regelui Mihaii este fragila dar stabila si se afla in ingrijirea unei echipe medicale..

Regele Mihai, in varsta de 95 de ani, detine o resedinta privata in Elvetia, pe care a impartit-o cu sotia sa, Ana de Bourbon-Parma, care a decedat anul trecut la varsta de 92 de ani.

Potrivit fostei Constitutii din 1913, femeile nu aveau acces la tron, insa pe 30 decembrie 2007 regele Mihai a desemnat-o pe printesa Margareta Custodele Coroanei si a cerut ca in cazul in care Parlamentul se gandeste la restaurarea monarhiei sa ia in considerare si succesiunea femeilor.

Printesa mostenitoare Margareta are patru surori mai tinere, insa nu si frati. Ea nu are copii cu sotul ei si este urmata in linia succesiunii la tron de sora sa printesa Elena si fiica acesteia Elisabeta-Karina, dupa ce fiul ei a fost inlaturat din succesiunea la tron in 2015.