Locomotiva unui tren de persoane a luat foc, joi seara, intr-o gara din judetul Arad, iar pasagerii din vagoane au fost evacuati, fara ca vreunul sa fie ranit, potrivit news.ro.

Incidentul a avut loc in Statia CFR Capruta, din judetul Arad, fiind afectat un tren regio care circula pe relatia Arad-Simeria.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca, trenul se afla in miscare, iar locomotiva a luat foc chiar cand a ajuns in statie.

Trenul era compus din trei vagoane si doua locomotive, una diesel si una electrica, insa cea diesel era in functiune si a luat foc in zona motorului.

"La fata locului s-a deplasat un echipaj de interventie de la Barzava. Pana la sosirea unei echipe a CFR, care sa opreasca alimentarea cu energie electrica a liniei, s-a intervenit cu stingatoarele din dotare. Ulterior, dupa intreruperea curentului, pompierii au intervenit cu spuma. Incendiul se manifesta la motorul locomotivei", a declarat Plesca.

Pasagerii din tren au fost evacuati imediat, fara a exista raniti, ei asteptand in gara pana cand incendiul a fost stins, iar garnitura a fost repusa in circulatie cu o alta locomotiva.

Pompierii urmeaza sa stabileasca de la ce a pornit incendiul.