Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta ca, incepand de sambata, de la ora 12.00, este interzisa circulatia masinilor mai mari de 7,5 tone pe drumurile nationale si sectoarele de autostrada din douazeci de judete, din cauza temperaturilor extrem de ridicate.

In urma avertizarii cod portocaliu si galben pentru cea mai mare parte a tarii, CNAIR anunta restrictii de circulatie pentru masinile de mare tonaj, scrie News.ro.

Astfel, incepand de vineri, in intervalul 12.00 - 20.00, va fi interzisa circulatia masinilor mai mari de 7,5 tone pe drumurile nationale si sectoarele de autostrada din judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati si Vrancea.

Vor putea fi, totusi, efectuate transporturile de persoane, transporturile de animale vii si de produse perisabile, vehiculele care participa la interventii in caz de forta majora, transporturile funerare si cele postale. De asemenea, vor putea sa circule masinile care fac transporturi de echipamente de prim ajutor, de carburanti, cele destinate tractarii vehiculelor avariate, dar si transporturile pentru distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate.

"Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformari majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere", anunta CNAIR.

Meteorologii anunta ca vineri si sambata cea mai mare parte a tarii se va confrunta cu temperaturi canciculare, de pana la 40 de grade Celsius, fiind emis cod portocaliu pentru zeci de judete. In cele doua zile, chiar si temperaturile nocturne se vor situa peste 20 de grade Celsius.