Un barbat din Caras-Severin si un cetatean sarb sunt cercetati penal pentru trafic de migranti, dupa ce au incercat sa scoata din tara 11 migranti din Pakistan, Siria si Iran, pe care i-a transportat, miercuri, aproape de granita cu Ungaria cu doua masini, anunta News.ro. Calauzele au primit 700 de euro de la migranti, insa politistii de frontiera le-au interceptat masinile inainte de trecera granitei.

Politistii de frontiera de la Varsand au desfasurat o actiune pentru combaterea migratiei ilegale, identificand la mai putin de doi kilometri de granita doua autoturisme care se deplasau spre Ungaria.

Masinile au fost interceptate, stabilindu-se ca soferii sunt un barbat din Caras-Severin si un cetatean sarb, ambii de 29 de ani.

In autoturismele acestora se aflau 11 barbati de origine asiatica, respectiv cetateni pakistanezi, irakieni si indieni solicitanti de azil in Romania. Doi dintre migranti sunt minori, avand 14 si 17 ani.

"La cercetari, calauzele au declarat ca urmau sa ii lase pe cei unsprezece in apropierea frontierei de unde acestia urmau sa ajunga intr-o tara din Spatiul Schengen. Pentru acest serviciu, cei doi au primit de la migranti suma de 700 de euro", se arata intr-un comunicat al Politiei de frontiera.

Cele doua calauze sunt cercetate pentru trafic de migranti, iar migrantii adulti sunt cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.