Cum motiveaza instanta decizia de eliberare conditionata a lui Dan Voiculescu: A facut curatenie, a participat la activitati sportive, artistice si religioase. Nu a incercat sa ascunda bunuri de la executarea obligatiilor civile

de G.S.     HotNews.ro
Marţi, 27 iunie 2017, 13:40 Actualitate | Esenţial


Dan Voiculescu
Foto: danvoiculescu.net
Dan Voiculescu a avut in detentie un comportament "constant pozitiv", nu a fost sanctionat niciodata si a fost recompensat de mai multe ori, el participand la diverse concursuri tematice, conferinte si activitati sportive, artistice si religioase, dar a si muncit la punctul de lucru "Curatenie" din cadrul Penitenciarului Rahova, se arata in motivarea deciziei prin care Judecatoria Sectorului 5 a admis eliberarea conditionata a omului de afaceri, informeaza Agerpres.

Judecatoria Sectorului 5 a dat publicitatii marti motivele pentru care a admis, pe 9 iunie, cererea de eliberare conditionata formulata de Dan Voiculescu. Decizia nu este definitiva.

Astfel, magistratii sustin ca Dan Voiculescu a executat, pana la data de 24 mai 2017, in total 1.408 zile din cei 10 ani de inchisoare (3.653 zile) primiti in dosarul ICA, dintre care 387 zile fiindu-i considerate ca executate pe baza muncii prestate si a instruirii scolare si formarii profesionale). 

Cum pentru a putea fi eliberat conditionat, Dan Voiculescu trebuia sa execute cel putin o treime din pedeapsa de 10 ani inchisoare, reprezentand 1.217 zile, instanta a constat ca este indeplinita conditia referitoare la executarea fractiunii minime obligatorii din pedeapsa. 

In ceea ce priveste modalitatea in care lui Dan Voiculescu i-au fost considerate drept executate cele 387 de zile, instanta sustine ca atributul contabilizarii zilelor considerate ca executate pe baza muncii prestate de persoanele condamnate apartine exclusiv administratiei penitenciarului. 

"Cu privire la celelalte doua conditii ale liberarii conditionate, staruinta in munca si disciplina condamnatului, din caracterizarea comportamentului petentului in perioada analizata a executarii pedepsei, instanta retine ca detinutul a avut un comportament constant pozitiv, o atitudine corespunzatoare normelor institutionale, a participat la diverse concursuri tematice, conferinte si activitati sportive, artistice si religioase, avand un total de 1.882 de credite. (...) Relevant in acest sens este faptul ca petentul nu a fost sanctionat disciplinar niciodata, fiind recompensat de 12 ori, ultimele doua recompense fiind aplicate in ultima perioada supusa analizei, dupa data respingerii primei cereri de eliberare conditionata", se arata in motivare. 

Magistratii arata ca Dan Voiculescu s-a predat Politiei in ziua in care a fost condamnat in dosarul ICA si nu exista indicii ca el ar fi incercat sa ascunda sau sa sustraga bunuri de la executarea obligatiilor civile. 

"In ceea ce priveste prestarea unei activitati lucrative si/sau de instruire scolara si formare profesionala, instanta constata ca petentul a desfasurat o astfel de activitate pe durata detentiei, in acest sens fiind evidentiate in procesul-verbal intocmit de comisie un numar de 57 de zile considerate ca executate pe baza muncii prestate la punctul de lucru curatenie (in perioada ianuarie 2016 - mai 2017, dar si anterior, sporadic, in anul 2015), la care se adauga si un numar de 330 zile considerate ca executate prin publicarea unor lucrari stiintifice (...). Pentru aceste considerente, avand in vedere comportamentul petentului in detentie, astfel cum a fost analizat anterior, dar si varsta si starea de sanatate a acestuia (pentru care s-au depus mai multe documente medicale), instanta apreciaza ca este intemeiata cererea sa de eliberare conditionata, fiind indeplinite cumulativ conditiile prev. de art.59 si art.60 din vechiul Cod penal", se mai arata in motivare.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9517 vizualizari

 • +34 (36 voturi)    
  Merita fotoliul de ministru al Justitiei (Marţi, 27 iunie 2017, 13:43)

  Plagarus [utilizator]

  Detinut model,exemplu pt. societate.
  Magna Cum Laude,eleigibil si pt. Academia Romana.
  • +5 (5 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 28 iunie 2017, 0:37)

   ABetterWorldWithoutVladimir [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

 • +27 (29 voturi)    
  mda (Marţi, 27 iunie 2017, 13:45)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  justitie de rahat !!! sa faca toata pedeapsa ...
 • +28 (30 voturi)    
  Nu s a precizat cum stam cu recuperarea ICA (Marţi, 27 iunie 2017, 13:46)

  un domn [utilizator]

  cat mai dureaza ? cat s a recuperat ?
  • +8 (12 voturi)    
   păi ce să precizeze (Marţi, 27 iunie 2017, 14:30)

   Andrei57 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Recuperarea prejudiciului deja e treaba statului. Oricum, trecând peste evaluarea fantezistă se pare că i-au luat tot ce și-au propus să îi ia doar că nu sunt în stare să valorifice.
   • +12 (12 voturi)    
    ar trebui intrebata Instanta DACA (Marţi, 27 iunie 2017, 14:45)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Andrei57

    se Preocupa de recuperarea prejudiciului si cum se face ! parca este un atribut al pedepsei !
 • +23 (25 voturi)    
  Banii cumpara zile de inchisoare (Marţi, 27 iunie 2017, 13:47)

  Bogdan_100 [utilizator]

  dar nu pot cumpara integritate si probitate.
  • 0 (0 voturi)    
   ei na (Miercuri, 28 iunie 2017, 8:13)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

   intreaba-l pe dragnea, ca sigur te contrazice.
 • +19 (21 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 27 iunie 2017, 13:52)

  [anonim]

 • +23 (25 voturi)    
  incredibil (Marţi, 27 iunie 2017, 13:58)

  GeorgeT [utilizator]

  Cum pot romanii rabda orice mizerie ca cea de azi ...

  Justitia pare sa aiba mai multe masuri, una pentru bogati si alta pentru saraci ... clar ca nu suntem egali in fata legilor..
  • -7 (7 voturi)    
   Cunotințele despre lege (Marţi, 27 iunie 2017, 15:12)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui GeorgeT

   diferă de la o persoană la alta, Cel care cunoaște legea în amănunt evident că are șanse mult mai mari să scape cu o pedeapsă mai ușoară în caz că o încalcă, sau chiar nepedepsit. Mai există posibilitatea, dacă n-ai habar de lege, să plătești pe unul care îți pune la dispoziție cunoștințele lui despre lege.
   • +4 (4 voturi)    
    Noi romanii suntem 'intelagatori' (Marţi, 27 iunie 2017, 15:31)

    GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    "Lasa-sl saracu , a furat dar poate a dat si altora "...

    "Tu nu ai face la fel in locul lui ?" ..

    Asta este filozofia romanului de pe strada ...
   • +3 (5 voturi)    
    daca ai bani... (Marţi, 27 iunie 2017, 17:20)

    Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui Con_stan_tin

    ce-ti trebuie cunostinte despre lege? iti platesti un avocat bun care se pricepe. p/s: cat despre legea romaneasca, vai de capul ei. si mai avem si o duzina de legiuitori care pasc caprele la parlament. nici indienii nu au atatia parlamentari.
 • +21 (23 voturi)    
  REALIZATI CE CIRC ESTE IN ACEASTA TARA NUMITA ROM? (Marţi, 27 iunie 2017, 14:05)

  Acidutu [utilizator]

  Mai oameni buni ! Voi vedeti in ce stare am ajuns? Eliberam din puscarie hotii care au devalizat tara si nu au platit cu nmic. Cateva zeci de luni de stat pe la puscarie, un pic de munca voluntara (pe care toti romanii o faceau obligatoriu cu politriucii la spate) si in rest odihna obligatorie. Baietii de baieti sunt pur si simplu dati afara din puscarie, pentru ca incurca treburile si vede prostimea.
  Efectiv nu mai este nimic de facut !
  Sa vina dracului un razboi si sa rada tot. AMIN!
 • +19 (21 voturi)    
  Un securist bun! (Marţi, 27 iunie 2017, 14:13)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Asta ne spun judecatorii din Sectoul 5. O mizerie. Acest om trebuie sa plateasca pentru banii pe care nu-i poate justifica, apartinand poporului roman. E o plaga prin Antena 3, post care manipuleaza milioane de romani cu mentalitati comuniste.
 • +17 (19 voturi)    
  Prejudiciu când se recuperează. (Marţi, 27 iunie 2017, 14:15)

  asavreau [utilizator]

  Cine plătește prejudiciul?Poate judecătorul binevoitor cu un demolator al societăților și intereselor românești.Este lăsat liber pentru că mai este ceva de distrus?
 • +20 (22 voturi)    
  Parerea mea (Marţi, 27 iunie 2017, 14:19)

  CezarN [utilizator]

  Dincolo de curatenie si alte vrajeli de pioneri, eu cred ca pentru a elibera conditionat un detinut ar trebui indeplinite cumulativ doua conditii:

  1. Detinutul sa-si recunoasca vina (cei mai multi se consdera nevinovati sau detinut politici), caci nu putem vorbi despre "indreptarea" pacatosului atat timp cat pacatosul se considera curat ca lacrima si cinstit.

  2. Prejudiciul, daca este cazul, sa fie recuperat INTEGRAL ininte de eliberare.
 • +18 (20 voturi)    
  detinutul Felix a stăruit (Marţi, 27 iunie 2017, 14:35)

  tropotaru [utilizator]

  in pastrarea banilor furati si ascunderea lor pe numele fiicelor

  Judecatoarea a staruit in simularea naivitatii si prostiei
 • +8 (10 voturi)    
  wow! (Marţi, 27 iunie 2017, 14:48)

  luc321 [anonim]

  Eu zic sa i se dea o decoratie, ca din ce citesc e un stalp al societatii. Mai rar asa om.
 • +2 (4 voturi)    
  El face legea in penitenciar (Marţi, 27 iunie 2017, 14:48)

  jackalphonse [utilizator]

  ia pune l printre amarati ca sa se teama si de sapunul scapat pe jos, sa vezi daca mai participa la activitati artistice...
  • +1 (1 vot)    
   i-ar sta (Miercuri, 28 iunie 2017, 8:15)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   bine la un balet imbracat in tutu.
 • +9 (11 voturi)    
  A facut curatenie.... (Marţi, 27 iunie 2017, 15:02)

  poatedapoateba [utilizator]

  A facut curatenie in buzunarele romanilor.
  Le-a curatat buzunarele si le spala creierele...

  Ce sa mai zic, un cetatean exemplar, nu ca prostii astia ca mine care muncesc cinstit si platesc taxe la stat ca sa aiba altii de unde sa se infrupte...
 • +2 (2 voturi)    
  motivatii pentru tampiti... (Marţi, 27 iunie 2017, 17:18)

  Foxcrawl.com [utilizator]

  ne-au innebunit astia cu "a participat la "misiune" de curatenie in cadrul penitenciarului". Poate ar trebui ca penitenciarele sa aiba sistemul propriu de curatenie pentru a nu mai da moca zile libere la detinuti.
 • +5 (5 voturi)    
  contabilizam: (Marţi, 27 iunie 2017, 18:48)

  yellowdog [utilizator]

  60 mil euro furat = 3 ani puscarie
  dupa 3 ani ramai cu banii
  sa tot furi in tara asta de r...


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by