Un medic expert al asigurarilor sociale din cadrul Casei Judetene de Pensii Harghita a fost prins in flagrant in timp ce primea bani de la o persoana pentru evaluarea unui dosar de incadrare in grad de handicap, fiind ulterior arestat, relateaza News.ro. Denuntatorul a afirmat ca medicul conditiona serviciile de primirea unor sume de bani, iar anchetatorii au descoperit ca intr-o singura zi medicul primise bani de la aproximativ o suta de pacienti.

Lucratorii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) au organizat un flagrant pentru prinderea unui medic din cadrul Casei Judetene de Pensii Harghita, suspectat de luare de mita.

Reprezentantii DGA precizeaza ca, in 22 iunie, a fost inregistrat un denunt din partea unei persoane care a aratat ca "a dat aceluiasi medic atat in anul 2015, cat si in cursul anului 2016, o anumita suma de bani pentru a fi sigur ca nu va fi respins in mod abuziv cu ocazia reevaluarii medicale in legatura cu mentinerea in gradul de invaliditate".

"Denuntatorul a precizat ca a auzit de la mai multe persoane bolnave ca medicul respectiv conditioneaza actul medical de primirea unor sume de bani", precizeaza reprezentantii DGA.

Astfel, in data de 23 iunie, in jurul orelor 20.30 martorul denuntator a dat suma de doua sute de lei cu titlu de mita medicului expert al asigurarilor sociale, suma oferita la cabinetul sau din municipiul Gheorgheni.

"Ca urmare a perchezitiei efectuate in cabinetul medicului au fost identificate mai multe sume de bani, respectiv 14.350 lei si 250 euro, posibil provenite din fapte de coruptie. Printre aceste sume au fost gasite si cele doua bancnote (suma de 200 lei) primite de la martorul denuntator", precizeaza DGA.

Procurorii banuiesc ca medicul a primit sume de bani de la majoritatea celor aproximativ o suta de persoane evaluate medical in data de 23 iunie la cabinetul din Gheorgheni si, astfel, toate sumele de bani ar proveni din comiterea infractiunii de luare de mita in forma continuata.

Procurorul de caz a dispus retinerea medicului pentru o perioada de 24 de ore in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al I.P.J. Harghita, iar magistratii Tribunalului Harghita au admis propunerea procurorului de arestare preventiva pentru o perioada de 30 de zile .

In prezent, medicul este cercetat pentru luare de mita in forma continuata.