Calendarul dezbaterilor publice organizate de Ministerul Justitiei pentru punerea in acord a infractiunii de abuz in serviciu cu decizia CCR. Prima dezbatere, pe 28 iunie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Joi, 22 iunie 2017, 17:55 Actualitate | Esenţial

Ministerul Justitiei a anuntat joi calendarul dezbaterilor publice privind modificarea dispozitiilor din Codul penal referitoare la abuzul in serviciu, pentru punerea in acord cu deciziile Curtii Constitutionale. Prima dezbatere, la care sunt asteptati reprezentantii societatii civile si ai mediului de afaceri, este programata pe data de 28 iunie 2017, la ora 10:00.

Pe data de 3 iulie, la ora 10:00, este programata cea de-a doua dezbatere, cu reprezentantii institutiilor din cadrul sistemului judiciar, asociatiilor profesionale ale magistratilor, mediului academic si profesiilor juridice liberale.

Cele doua dezbateri vor avea loc la sediul Ministerului Justitiei, Sala de consiliu, etajul I, in limita capacitatii salii. Inscrierea participantilor se face prin transmiterea unui mesaj la adresa dezbaterecod@just.ro.

Presa va avea acces la ambele dezbateri.

Reamintim ca instanta suprema a decis, pe 28 martie, sa sesizeze CCR in privinta definitiei abuzului in serviciu, la cererea fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana.

Judecatorii Curtii Constitutionale au respins, pe 6 iunie, ca inadmisibila exceptia de neconstitutionalitate privind abuzul in serviciu ce viza sintagma "indeplinirea defectuoasa a sarcinilor de serviciu", ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, iar in ceea ce priveste stabilirea unui prag minim peste care abuzul in serviciu sa fie considerat infractiune, CCR a aratat ca acest lucru nu intra in sarcina sa, ci a Parlamentului sau a Guvernului: "Instanta constitutionala nu are competenta de a complini acest viciu normativ, intrucat si-ar depasi atributiile legale, actionand in sfera de competenta a legiuitorului primar sau delegat, aceasta fiind singura autoritate care are obligatia de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu."

Curtea Constitutionala a Romaniei a aratat in motivarea deciziei, data publicitatii ieri, ca dispozitiile penale in vigoare cu privire la infractiunea de abuz in serviciu "sunt formulate in sens larg si in termeni vagi".

Curtea Constitutionala a precizat, totodata, ca nu are competenta de a remedia acest viciu normativ, intrucat ar intra in sfera exclusiva de competenta a legiuitorului primar sau delegat si, astfel, si-ar depasi atributiile legale.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

713 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pilat din Ministerul Justiei se spala dupa ceafa (Duminică, 25 iunie 2017, 22:54)

    deval [utilizator]

    organizand un Divan !
    La prima, e asteptat Mos Ion Roata , la a doua Fata Babei ! Impreuna se vor da cu capul de prag, pentru a face din matoaga, armasar !


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version