Directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, a declarat, duminica noapte, la finalul celei de-a XXIV-a editii a manifestarii, ca deja s-a intrat in linie dreapta pentru editia aniversara de anul viitor, iar ceea ce se intampla la Sibiu pe durata festivalului "e important sa fie multiplicat, dar nu furat", scrie news.ro.

Ce-a de-a XXIV-a editia a FITS s-a incheiat, duminica noapte, cu un grandios foc de artificii si cu un spectacol de strada care a adunat zeci de mii de spectatori.

Desi intreaga zi a fost ploioasa, iar mare parte din tara s-a aflat sub cod galben de ploi, directorul FITS a anuntat ca niciun spectacol nu a fost anulat.

"Ultima seara de festival, cu cer senin, caruia ii multumesc ca a facut sa nu anulam niciun spectacol. Peste tot au fost anuntate furtuni, vijelii, ploi, nenoriciri. Ati vazut ca Sibiul a fost protejat de aplauzele, de caldura si de frumusetea spectacolelor", a declarat Constantin Chiriac.

El a precizat ca "deja s-a intrat in linie dreapta" cu editia aniversara din 2018, iar unul dintre cei care au primit o stea pe Aleea Celebritatilor in actuala editie - Robert Wilson - si-a anuntat intentia de a participa in festival cu trei spectacole.

"Mi-ar face mare placere sa pot face parte din editia aniversara de 25 de ani a Festivalului", i-a transmis actorul Robert Wilson directorului FITS.

In plus, Constantin Chiriac a afirmat ca ar vrea ca exemplul festivalului de la Sibiu sa fie multiplicat.

"Cred ca e important ca ceea ce facem noi aici sa fie multiplicat, dar nu furat . E important ca fiecare comunitate sa isi faca evenimentele care vin din profunzimea ei", a subliniat Chiriac.

Editia din acest an a FITS a reunit peste 3.500 de artisti din 71 de tari, in peste cinci sute de evenimente si a adunat, zilnic, peste 68.000 de spectatori.

Editia aniversara, a XXV-a, a FITS va avea loc in perioada 8 - 17 iunie 2018.