Atacul jihadist de duminica asupra unui complex turistic din apropiere de Bamako, frecventat de straini, s-a soldat cu doi morti, in timp ce peste 30 de civili au fost salvati din acest prim atentat anti-occidental petrecut dupa mai bine de un an in capitala statului Mali, transmite AFP, citata deAgerpres.

Numarul atacatorilor nu a fost precizat, dar cel putin patru au fost ucisi, a afirmat in cursul serii ministrul Securitatii din Mali, Salif Traore.

Tinta, complexul Kangaba, un loc de destindere situat la periferia capitalei si preferat de straini, evoca alte locuri asemanatoare atacate de gruparile jihadiste din Sahel in ultimii ani, printre care statiunea balneara ivoriana Grand-Bassam (martie 2016, 19 morti, dintre care opt straini).

"Este un atac jihadist. Fortele speciale din Mali au intervenit", a declarat Traore, care a indicat ca acestea au fost sprijinite in asaltul lor de militarii din operatiunea franceza antijihadista Barkhane si misiunea ONU.

"Am putut sa extragem 36 de clienti sau lucratori din complex", a adaugat acesta, dintre care circa 15 francezi si toti atatia din Mali.