Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a precizat pe Facebook, ca inca nu a intrat nimeni in arhiva SIPA, intrucat comisia pentru aceasta arhiva nu a fost constituita. Reactia lui Toader vine dupa ce presedintele UNJR, judecatoarea Dana Girbovan, a spus sambata ca "in aceste momente de nebuloasa politica o comisie formata numai din oameni numiti politic si sub autoritate politica intra in arhiva SIPA".

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Simple precizari: 1. Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituita, prin urmare inca nu a intrat nimeni in arhiva ! 2. Voi solicita CSM sa se consulte cu asociatiile profesionale, apoi sa detaseze un judecator sau procuror care, timp de trei ani, sa faca parte din comisia pentru arhiva SIPA !", a scris duminica Tudorel Toader pe pagina sa deFacebook.

Presedintele UNJR, judecatoarea Dana Girbovan, a scris sambata pe Facebook ca "in aceste momente de nebuloasa politica o comisie formata numai din oameni numiti politic si sub autoritate politica intra in arhiva SIPA si au, implicit, acces necontrolat la informatiile de acolo" , intreband totodata noua conducere a SGG cine din aceasta institutie, dupa publicarea HG 410/2017, a intrat in arhiva SIPA si pe cine va delega sa intre mai departe in arhiva.

Noul sef al SGG, Victor Ponta, i-a raspuns lui Girbovan asigurand-o ca "absolut nicio decizie nu va fi luata fara o serioasa consultare cu reprezentantii magistratilor".