Studenti de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, castigatori ai unei competitii organizate de Agentia Spatiala Europeana

de I.B.     HotNews.ro
Joi, 15 iunie 2017, 22:03 Actualitate | Esenţial

Echipa castigatoare
Foto: upb.ro

Agentia Spatiala Europeana (ESA), prin intermediul Clubului European de Astronautica, a acordat studentilor Facultatii de Inginerie Aerospatiala a Universitatii Politehnica din Bucuresti premiul "The Airbus Safran Launchers" la sectiunea Propulsie-Airbus Safran Lauchers, in faza finala, studentii concurand cu colegi din Franta, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda si Italia. Anuntul a fost facut de Universitatea Politehnica Bucuresti, care a precizat ca proiectul ar putea fi implementat, insa doar la nivelul Agentiei Spatiale Europene, nu si al Romaniei, potrivit news.ro.

Echipa studentilor UPB a fost formata din Sebastian Milu-Vaidesegan - anul IV (lider), Mihnea Gall - anul III, Monica Manole - anul IV, Sorin Paun - anul IV, Monica Ungureanu - anul IV, coordonata de catre profesorii Grigore Cican si Alina Bogol, a participat in 8 iunie la competitia internationala "Student Aerospace Challenge, alaturi de cele mai prestigioase scoli de aeronautica din Europa.

Aflata acum la cea de-a XI-a editie, competitia s-a desfasurat pe o perioada de sase luni incepand din toamna anului 2016, iar lucrarile stiintifice au trecut printr-un proces de preselectie, apoi de selectie pe o lista scurta, pentru ca, in final, echipele care au realizat aceste proiecte sa fie invitate la Le Bourget, pentru desemnarea castigatorilor.

In marea finala au participat echipe de studenti din marile centre universitare consacrate din Franta, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Olanda si Italia. Editia din acest an, "Student Aerospace Challenge￯ a fost organizata de catre Agentia Spatiala Europeana impreuna cu Clubul European de Astronautica, la Musee de l'Air et de l'Espace, Le Bourget.

"Acest premiu rasplateste pasiunea si creativitatea studentilor nostri, dar si performanta si traditia scolii romanesti de inginerie aerospatiala. Am mai luat premii similare anii trecuti si am putea lua si mai multe, daca tinerii nostri si-ar invinge timiditatea de a se inscrie in astfel de competitii. In intreaga istorie a aviatiei si a cuceririi spatiului, romanii au performat, incepand cu Traian Vuia la Montesson, in 1906, Henri Coanda la Paris, in 1910 si cu Aurel Vlaicu la Aspern, Austria, in 1912. Acum exact 105 ani, intr-o competitie internationala de prim rang, Aurel Vlaicu castiga 5 premii pentru evolutiile avionului conceput si construit de el, Vlaicu II. Dedicam premiul studentilor nostri de astazi memoriei acestor pionieri ai aviatiei si astronauticii romanesti, a declarat decanul Facultatii de Inginerie Aerospatiala, Octavian Thor Pleter.

Potrivit UPB, proiectul realizat de catre echipa UPB si desemnat castigator, ar putea fi implementat, insa doar la nivelul Agentiei Spatiale Europene, nu si al Romaniei. De altfel acesta este si scopul unui astfel de concurs, ca ESA sa identifice viitorii specialisti, sa vizeze si sa coordoneze proiecte de top si in acelasi timp sa faca oferte concrete de angajare pentru tinerii performanti.

Costurile de implementare pentru modificarea unui motor de lansator, inclusiv testele, sunt estimate la aproximativ 5 milioane de euro. Romania este membru deplin al ESA din 2011 si in aceasta calitate contribuie deja financiar la programele ESA, dar si prin munca de cercetare in care sunt implicati multi absolventi ai facultatii de profil din cadrul UPB. Doar in ultimii 5 ani, importanti furnizori ai ESA si-au stabilit filiale in Romania: GMV, Deimos, HPS etc.

[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

1593 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  Bravo lor (Joi, 15 iunie 2017, 23:13)

  parol_monsher [utilizator]

  E meritul lor.
 • +1 (1 vot)    
  România are milioane de dat (Vineri, 16 iunie 2017, 13:09)

  Spiky [utilizator]

  sinecuriștilor de partid, dar nu poate investi 5 mil E într-un proiect de viitor.


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă