Programul Start-Up Nation devine activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, are o alocare de 1,7 miliarde lei, din surse bugetare nationale si fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obtine este de maxim 200.000 de lei, scrie Agerpres.

Potentialii beneficiari vor inscrie online planurile de afaceri incepand de joi, timp de 30 de zile.

Obiectivul principal al programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Anul acesta, prin programul StartUp Nation se estimeaza finantarea a 10.000 de start-up-uri, care vor crea cel putin 10.000 de noi locuri de munca.

Potrivit ministrului pentru Mediul de afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, peste 2.500 de testari ale aplicatiei electronice a programului Start-Up Nation au fost efectuate in week-endul trecut, cifra care reprezinta, practic, un sfert din numarul maxim de posibili beneficiari ai Programului.

Secretarul de stat in acelasi minister, Ilan Laufer, a precizat, la inceputul lunii iunie, ca pentru a beneficia de acest program prima conditie este infiintarea unei societati comerciale dupa data de 1 ianuarie 2017. A doua conditie este crearea a cel putin un loc de munca pe care antreprenorul sa il mentina pentru o perioada de doi ani.

"Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care il incurajez, dar cred ca in Romania exista multi tineri, si barbati, si femei, care intr-adevar vad o speranta in programul Start-Up Nation si unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program ofera finantare 100% nerambursabila. Aceasta nu inseamna ca, daca aveti un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteti veni cu propriul plan de afaceri", a precizat Laufer.