Un incendiu violent s-a declansat in noaptea de marti spre miercuri la acoperisul hotelului Ciucas din Poiana Brasov, unitate unde nu erau turisti, fiind de mai multi ani in renovare, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Ciprian Sfreja, citat de Agerpres.

Pompierii militari au fost alertati in jurul orei 23:30 sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperisul hotelului Ciucas din Poiana Brasov. Sase autospeciale si doua autoscari s-au deplasat la fata locului, interventia fiind dificila deoarece incendiul s-a manifestat cu flacari violente. S-a intervenit cu tevile de refulare si cu tunurile de stins incendii din dotarea autospecialelor, a spus Sfreja, mentionand, totodata, ca s-au format echipe de interventie pe toate laturile hotelului, acolo unde s-a putut realiza accesul. ''In timpul interventiei, in jurul orei 1.00, au mai fost solicitate trei autoscari, doua de la ISU Bucuresti - Ilfov si una de la ISU Prahova'', a declarat reprezentantul ISU Brasov.

Flacarile au mistuit acoperisul hotelului pe o suprafata de 400 metri patrati: ''Dupa doua ore de la declansarea incendiului, pompierii au inceput sa lucreze la limitarea propagarii acestuia. Numarul autospecialelor s-a suplimentat astfel incat s-a intervenit cu un numar de noua autospeciale cu apa si spuma, sase de la ISU Brasov, una de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) Rasnov, doua de la ISU Covasna si trei autoscari'', a mai precizat Ciprian Sfreja.

Reprezentanti ai ISU si Politiei Brasov au inceput o ancheta pentru a stabili cauzele producerii incendiului.