Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, fost sef al SRI, a reafirmat, luni, ca este normal ca serviciile de informatii sa aiba ofiteri acoperiti inclusiv in randul jurnalistilor, explicand ca statele trebuie sa identifice masuri de aparare si din perspectiva luptei impotriva propagandei straine, potrivit news.ro. Fostul sef al SRI a afirmat ca in 2015 au existat ofiteri acoperiti in presa.

George MaiorFoto: Agerpres

"Pe linia importanta a contrainformatiilor, mai ales cand vedeti asemenea discutii si azi, revenind la marile societati democratice, pe interferente externe, in alegeri, inclusiv prin folosirea mai multor instrumente - si m-as referi la elemente de propaganda, masuri active, in termeni de specialitate, de informatii - eu consider ca statele trebuie sa identifice toate mijloacele adecvate de aparare in fata acestor riscuri", a spus Maior.

El a subliniat ca astfel de masuri sunt luate si de ale state democratice.

"Pentru apararea unei tari e nevoie de orice instrument care sa faca capabila o aparare eficienta, mai ales ca ne vom confrunta tot mai mult cu asemenea mijloace postmoderne, as spune, de influentare inclusiv din exterior a evolutiilor unei societati si vedem aceste dezbateri inclusiv in SUA", a afirmat fostul sef SRI.

In 2015, George Maior afirma ca in presa au existat ofiteri acoperiti.