Secretar de stat: De anul acesta, notele la bacalaureat si evaluari nationale se pot modifica dupa contestatii si cu mai putin de un punct

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 9 iunie 2017, 15:38 Actualitate | Esenţial

Bacalaureat (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Candidatii la evaluarile nationale si la Bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrarilor vor lua la cunostinta sub semnatura ca nota poate fi modificata in plus sau in minus si cu 0,10 si cu 0,50 de puncte, iar nota finala este cea de la contestatii, potrivit unei decizii a Ministerului Educatiei Nationale, transmite Agerpres.

Secretarul de stat in MEN Ariana Bucur a precizat, intr-o conferinta de presa, ca metodologiile de organizare si desfasurare pentru examenele nationale sunt cele aprobate in 2010, iar gestionarea calendarelor sesiunilor 2017 este aprobata prin Ordin de ministru in 2016. 

Ea a mentionat ca, printr-un ordin de ministru, care reglementeaza sesiunile 2017 ale acestor examene, s-au facut mai multe modificari importante. 

"Anul trecut, domnul ministru Dumitru a decis sa intervina cu aceasta modificare si la contestatii, ca acea contestatie sa fie admisa nu trebuie sa mai aiba diferenta de un punct pentru a decide nota finala. Si, de asemenea, nici lucrarile care au avut note initiale peste 9,50, in conditiile in care erau contestate, in varianta veche nota la contestatie ramanea nota finala. Anul acesta, sesiunea 2017, atat pentru evaluare nationala, cat si pentru Bacalaureat aceste diferente nu mai sunt impuse, drept pentru care candidatii la aceste examene, atunci cand solicita reevaluarea lucrarii, iau la cunostinta sub semnatura ca nota poate fi modificata in plus sau in minus si cu 0,10 si cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea", a explicat Bucur.

"In conditiile in care sunt siguri de ceea ce au facut in timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrarii, pentru ca, urmarea reevaluarii, nota finala este cea de la contestatii'', a adaugat secretarul de stat. 

Ea a mentionat si modificarea privind constituirea unei alte comisii de evaluare a contestatiei. 

''Exista si situatia (...) cea legata de nota celor doi evaluatori in cadrul etapei de evaluare a contestatiei, in conditiile in care diferenta este mai mare de un punct fata de nota initiala atunci intervine o alta comisie de reevaluare, constituita din alti doi evaluatori, si aceea va fi nota finala'', a explicat secretarul de stat.


Citeste mai multe despre   [P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

421 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă