Secretar de stat: De anul acesta, notele la bacalaureat si evaluari nationale se pot modifica dupa contestatii si cu mai putin de un punct

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 9 iunie 2017, 15:38 Actualitate | Esenţial

Bacalaureat (foto arhiva)
Foto: Agerpres
Candidatii la evaluarile nationale si la Bacalaureat care vor solicita reevaluarea lucrarilor vor lua la cunostinta sub semnatura ca nota poate fi modificata in plus sau in minus si cu 0,10 si cu 0,50 de puncte, iar nota finala este cea de la contestatii, potrivit unei decizii a Ministerului Educatiei Nationale, transmite Agerpres.

Secretarul de stat in MEN Ariana Bucur a precizat, intr-o conferinta de presa, ca metodologiile de organizare si desfasurare pentru examenele nationale sunt cele aprobate in 2010, iar gestionarea calendarelor sesiunilor 2017 este aprobata prin Ordin de ministru in 2016. 

Ea a mentionat ca, printr-un ordin de ministru, care reglementeaza sesiunile 2017 ale acestor examene, s-au facut mai multe modificari importante. 

"Anul trecut, domnul ministru Dumitru a decis sa intervina cu aceasta modificare si la contestatii, ca acea contestatie sa fie admisa nu trebuie sa mai aiba diferenta de un punct pentru a decide nota finala. Si, de asemenea, nici lucrarile care au avut note initiale peste 9,50, in conditiile in care erau contestate, in varianta veche nota la contestatie ramanea nota finala. Anul acesta, sesiunea 2017, atat pentru evaluare nationala, cat si pentru Bacalaureat aceste diferente nu mai sunt impuse, drept pentru care candidatii la aceste examene, atunci cand solicita reevaluarea lucrarii, iau la cunostinta sub semnatura ca nota poate fi modificata in plus sau in minus si cu 0,10 si cu 0,50 de puncte. Aceasta este modificarea", a explicat Bucur.

"In conditiile in care sunt siguri de ceea ce au facut in timpul examenului pot solicita reevaluarea lucrarii, pentru ca, urmarea reevaluarii, nota finala este cea de la contestatii'', a adaugat secretarul de stat. 

Ea a mentionat si modificarea privind constituirea unei alte comisii de evaluare a contestatiei. 

''Exista si situatia (...) cea legata de nota celor doi evaluatori in cadrul etapei de evaluare a contestatiei, in conditiile in care diferenta este mai mare de un punct fata de nota initiala atunci intervine o alta comisie de reevaluare, constituita din alti doi evaluatori, si aceea va fi nota finala'', a explicat secretarul de stat.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de BCR

VIDEO Antreprenor StartUp Nation: Ce trebuie sa faci pentru a beneficia de cei 200.000 lei disponibili prin programul StartUp Nation si pentru a-ti dezvolta afacerea

Ai primit un acord de acceptare in programul StartUp Nation. Care sunt urmatorii pasi? Cu ce costuri te vei confrunta pentru a te putea folosi de acesti bani? Mai intai trebuie sa pui in practica ideea de business castigatoare, iar apoi sa iti cresti afacerea. Pentru asta ai nevoie, in primul rand, de clienti noi, strategii adaptate la nevoile pietei si de un ochi atintit permanent asupra propriei afaceri si asupra pozitionarii tale in cadrul unei oferte adesea variate.

460 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri