Averea neta a miliardarului chinez Jack Ma s-a marit joi cu 2,8 miliarde de dolari, dupa cresterea cu 13% a actiunilor gigantului de comert electronic Alibaba, care a estimat un avans al vanzarilor peste estimarile analistilor, in pofida incetinirii economiei Chinei, transmite Bloomberg, citat de News.ro.

Jack Ma. seful gigantului chinez AlibabaFoto: Captura YouTube

Ma, in varsta de 52 de ani, este cel mai bogat om din China si al 14-lea la nivel mondial, potrivit indicelui Bloomberg al miliardarilor.

Averea sa neta a crescut cu 8,5 miliarde de dolari in acest an, la 41,8 miliarde de dolari.

Alibaba anticipeaza pentru anul fiscal care se va incheia in martie 2018 o crestere de 45%-49% a veniturilor, peste asteptarile analistilor de 37%, demonstrand astfel eficienta investitiilor dincolo de comertul online.

Actiunile Alibaba au crescut joi, la bursa din New York, cu 13%, pana la un nivel record, adaugand 42 de miliarde de dolari la capitalizarea de piata a companiei.

Alibaba si Tencent Holdings, care domina comertul online si social media in China, s-au implicat tot mai mult in domenii noi, de la serviciile de cloud computing la streamingul muzical si video.