Asociatia Funky Citizens solicita Avocatului Poporului sa analizeze modul in care este respectat dreptul legitim de participare a cetatenilor bucurestieni la sedintele Consiliului local. Memebrii Asociatiai isi exprima ingrijorarea ca Primaria Municipiului Bucuresti incalca repetat accesul la sedintele autoritatilor publice locale.

"Consideram ca articolul 42 (1) din Legea 215/2001 a administratiei publice locale, potrivit caruia "sedintele consiliului local sunt publice", este incalcat atunci cand cetateni ai Bucurestiului solicita participarea la sedintele Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar accesul li se refuza, desi cetatenii respecta toti pasii procedurali necesari", arata un comunicat al Asociatiei Funky Citizens, care subliniaza ca "de la preluarea mandatului de primar general al Capitalei de catre Gabriela Firea, PMB pare a incalca repetat dreptul inscris in legislatia nationala privind accesul cetatenilor la sedintele autoritatilor publice locale".

"...solicitam Avocatului Poporului, in conformitate cu prevederile art. 59 din Constitutia Romaniei privitor la exercitarea atributiilor sale, sa dispuna analiza modului in care este respectat dreptul legitim de participare a cetatenilor bucuresteni la sedintele Consiliului local", incheie asociatia.

Mai multi reprezentanti ai societatii civile nu au fost lasati sa participe, joi, la sedinta de Consiliu Local. Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, membrii unor ONG-uri afiliate USR au incercat sa intre ilegal la sedinta si ca au agresat trei politisti locali care asigurau paza.