Klaus Iohannis a declarat miercuri la Washington ca lupta anticoruptie e vitala pentru Romania, ca ea trebuie sa continue in ciuda celor care "incearca sa dea ceasul inapoi". Iohannis a mai spus ca "inca mai avem corupti si incearca sa riposteze, ceea ce nu-mi place, romanilor nu le place deloc".

"Uneori auzim voci din public ca lupta anticoruptie e prea mult, aduce prea multa nervozirate in dezbaterea publica. Unii spun ca e ideea presedintelui sau a unor politicieni sau a unor diplomati (uitandu-se sugestiv la ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm). Dar nu e asa. E vitala pentru romani, pentru mediul economic, pentru clasa politica, pentru viitorul democratiei. E o lupta grea, dar e absolut necesara", a spus Iohannis miercuri, la o dezbatere organizata de influenta fundatie conservatoare Heritahe Foundation din Washington.

"Daca cineva incearca sa dea inapoi ceasul luptei anticoruptie, reactionam. La inceputul anului, romanii au reactionat foarte vizibil, foarte puternic. Eu, romanii, alti politicieni suntem decisi sa continuam acest proces", a mai spus Iohannis, amintind ca Romania a mostenit din perioada comunista flagelul coruptiei.