Fostul director RAAPPS Georgian Surdu, audiat ca martor, miercuri, la instanta suprema, in dosarul privind despagubirea ilegala a lui Gheorghe Stelian de catre Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a ANRP, din care facea parte si fosta sefa a DIICOT Alina Bica, a declarat ca in perioada in care era director al regiei se intalnea de doua ori pe saptamana cu Dorin Cocos, arestat in acest dosar, la hotelul acestuia si ca i-a vazut de cateva ori acolo si pe doi dintre membrii Comisiei de retrocedari trimisi in judecata pentru abuz in serviciu dupa ce au retrocedat un teren supraevaluat cu 61 milioane de euro, informeaza News.ro.

Adus incatusat din arest, fiind condamnat intr-un alt dosar pentru dare de mita, Georgian Surdu s-a intalnit in sala de judecata cu sotia sa, Raluca Surdu, pana anul trecut fost deputat PNL de Calarasi.

Georgian Surdu le-a spus magistratilor instantei supreme ca in perioada in care era director al RAAPPS se vedea de doua ori pe saptamana cu omul de afaceri Dorin Cocos, arestat preventiv in acest dosar.

"In perioada 2010- 2011 ma vedeam de doua ori ori pe saptamana cu Dorin Cocos. Pe Sergiu Diacomatu si pe Dragos Bogdan (inculpati si ei in dosar - n.r.) ii stiu si ne salutam. Cu totii lucram la institututii publice. I-am intalnit pe cei doi si in cadrul vizitelor de la Eurohotel, in biroul lui Dorin Cocos. I-am intalnit de trei sau patru ori acolo. Nu s-au purtat discutii legate de activitatea ANRP in prezenta mea", a sustinut Georgian Surdu.

Intrebat de procuror daca Dorin Cocos i-a povestit despre cei doi si despre activitatea lor din Comisia de retrocedare a ANRP, Surdu a aratat ca omul de afaceri i-a spus doar ca se afla in relatii bune de prietenie cu cei doi inalti functionari publici.

"Nu mi-a zis Cocos ca le-ar fi dat celor doi bani in legatura cu activitatea ANRP", a aratat fostul director general al RAAPPS, moment in care procurorul i-a atras atentia ca declaratia de astazi se afla in contradictie cu o alta declaratie data in fata judecatorilor la un termen trecut.

"Imi mentin declaratia anterioara cu privire la aspectele relatate despre Crinuta Dumitrean", a completat Surdu.

In continuare, avocatul Alinei Bica a cerut ca la termenul urmator, din 30 iunie, clienta sa sa dea un supliment de declarative si a solicitat reaudierea lui Sergiu Diacomatu, fost vicepresedinte al ANRP.