Sindicatul National Sport si Tineret va picheta, miercuri, Ministerul Tineretului si Sportului intre orele 10:00 - 13:00, cerand eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din sector.

"Sindicatul National Sport si Tineret - SNST - in calitate de reprezentant al angajatilor contractuali si functionarilor publici din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului, Cluburilor Sportive, Directiilor Judetene pentru Sport, Complexurilor Sportive Nationale, Caselor de cultura ale studentilor si din cadrul celorlalte unitati subordonate din toata tara, anunta pichetarea Ministerului Tineretului si Sportului, in data de 7 iunie 2017, intre orele 10:00 - 13:00", se spune intr-un comunicat al Sindicatului citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, revendicarile vizeaza eliminarea inechitatilor si discriminarilor salariale pentru toate categoriile profesionale din Sport si Tineret.

Astfel, sindicalistii solicita o majorare salariala cu 25% incepand cu 1 iulie, avand in vedere ca angajatii unitatilor teritoriale ale MTS "au fost ocoliti in mod repetat" in ultimii opt ani de maririle salariale dispuse pentru celelalte categorii de bugetari, iar membrii SNST nu au beneficiat nici de marirea salariilor cu 20% ¬ conform OUG 2/2017 ¬ de care au beneficiat angajatii din administratia publica locala de la 1 februarie, iar salarizarea se face potrivit cadrului normativ al anului 2009, astfel ca 70% dintre salariati sunt remunerati cu salariul minim brut pe economie.

De asemenea, SNST cer aplicarea corecta a HG nr. 1/2017 si a deciziei CCR nr. 794/2016 pentru personalul din subordinea MTS, reglementarea timpului de munca, implicit plata corecta a orelor suplimentare si a zilelor lucrate sambata, duminica si in timpul sarbatorilor legale, reincadrarea personalului pe functii corespunzatoare activitatii prestate, schimbarea incadrarii Caselor de Cultura ale Studentilor si a Salilor Polivalente (cele care intrunesc conditiile legale) in institutii de spectacole si concerte, elaborarea unui regulament ce stabileste locurile de munca, categoriile de personal si conditiile de acordare a unor sporuri, deblocarea contractului colectiv/acordului colectiv de munca.

"Sindicatul National Sport si Tineret atrage atentia ca situatia salarizarii in domeniul nostru de activitate este critica, iar nemultumirile membrilor, asa cum au fost transmise din toate judetele tarii, au ajuns la un nivel maxim. Lipsa unor masuri imediate va duce la declansarea altor conflicte si la escaladarea tensiunilor, care pot fi urmate de manifestari spontane de protest si boicotarea competitiilor sportive, ajungandu-se pana la blocarea totala a activitatii din Sport si Tineret. Solutionarea revendicarilor este prioritara pentru organizatie, sens in care SNST ii asigura pe membrii sai ca programul protestelor va continua pana la obtinerea rezultatelor scontate", se mai spune in comunicat.